7 Sjove brætspil

Sjove brætspil er guld værd til enhver anledning. De passer ind i alle situationer, hvad enten det er familiefest eller hygge med vennerne. Vi har samlet 7 sjove brætspil, så du kan få lidt inspiration, til hvilket du skal have næste gang. 

Spillene på listen er kendetegnet ved, at de skaber latter når de spilles og ikke er for tunge at komme igang med. Se listen med de 7 sjove brætspil herunder. God fornøjelse!

Klask brætspil

1. Klask
Læs mere

2. Exploding Kittens
Læs mere

Cortex brætspil

3. Cortex
Læs mere

Hint brætspil

4. Hint
Læs mere

Partners boks

5. Partners
Læs mere

Bears vs Babies Boks

6. Bears vs. Babies
Læs mere

Plingo kasse

7. Plingo
Læs mere

Klask

Klask sjove brætspil

Klask er et meget fysisk spil, der minder lidt om airhockey. Hver spiller har en “mand”, der styres af en magnet og skal forsøge at skyde en kugle ned i et hul, på modstanderens halvdel. Man kan dog også score point, ved at modstanderen ryger i sit eget hul, mister kontrol over spilleren eller får to små magneter på spilleren. Spilleren der først scorer 6 point, vinder kampen. 
Klask er et af de sjoveste brætspil vi kender, da konkurrencen er hård, spillet spændende og man virkelig skal koncentrere sig for at spille. Klask har er udviklet i Danmark og ligger lige nu nummer 293 af alle spil på BoardGameGeek. Det er ret sejt!

Exploding Kittens

Exploding Kittens sjove brætspil

Exploding Kittens er et kortspil, hvor man primært trækker kort fra bunken. Det gælder om ikke at trække de eksploderende killinger fra bunken, for gør man det, har man tabt. For at undgå det kan man spille forskellige kort, der udfører forskellige handlinger. F.eks. kan man sende turen videre, kigge på de øverste kort i bunken eller trække fra en modspillers hånd. Der findes også et “Nope!”-kort, der annullere en anden spillers kort.
Exploding Kittens skaber skaber underholdende situationer, hvor man kan bringe hinanden i knibe. Er uheldet ude, kan man heldigvis desarmere katten, hvis man har et kort til det. Desarmere man katten kan man selv bestemme, hvor i bunken killingen skal ligge, og kan derved “plante” den til en modspiller. Derfor er Exploding Kittens blandt de sjove brætspil.

Cortex

Cortex sjove brætspil

Når man snakker om sjove brætspil, tænker man måske ikke lige på hjernespil som Cortex. Men Cortex er både underholdende og sjovt, da disciplinerne man dyster i, skaber sjove situationer. Man bliver nemlig udfordret både i hurtighed, hukommelse og logisk tænkning. I hver runde vendes et kort, og det gælder om at løse opgaven og være den første til at lægge en hånd på kortet. Herefter siges svaret. Er det rigtigt får man kortet, men er det forkert, må man sidde over i næste runde. Har man to kort i samme kategori kan man få en hjernedel – og er det den 4. del, har man vundet! Specielt kategorien hvor man skal sætte fingre i hovedet skaber oftest et godt grin (Den er svær!). Cortex findes i flere varianter. 

Hint

Hint sjove brætspil

Hint er et selskabsspil der underholder hele forsamlingen. To hold dyster mod hinanden, i forskellige discipliner, der alle gælder om at få sit hold til at gætte ting på et kort. De sker enten ved at mime, nynne, tale eller tegne. Holdet vælger selv kort, fra ét af tre fra midten. Man må dog ikke gætte på det røde ord, da det giver et minuspoint. Når tiden er gået, må modstanderholdet forsøge at gætte på et ugættet ord, og dermed score ét point. Holdet der først når pladen rundt, vinder spillet. Hint har også to nyere versioner, nemlig det røde og junior. I det røde skal man danne figurer med brikker og lave lyde i stedet for at tegne og nynne. Denne blev årets voksenspil 2019. Den anden version, Hint Junior, er en mere børnvenlig version af spillet. Du kan læse mere om alle 3 versioner her.
Alle de sjove ting holdene mimer, tegner, nynner og fortæller, giver med garanti grin og smil på læben. Dermed er Hint også blandt de sjove brætspil. 

Partners

Partners sjove brætspil

Partners er avanceret ludo på hold. Man spiller nemlig i hold af to personer, der sammen skal få sine brikker brættet rundt og i mål. Hver spiller får 4 kort pr. runde, der flytter dine brikker frem, ellert giver mulighed for at tage brikker ud på startfeltet, gå baglæns eller bytte to brikkers plads på brættet. Man kan ikke gå forbi en anden spillers brik hvis det står på startfeltet og dermed er kan man spærre for andre. Ligesom i Ludo, kan man slå andre spillere hjem, ved at lande på det felt de står på. Dette gælder dog ikke, hvis der står to eller flere brikker på feltet i forvejen. Når alle ens egne brikker er i mål, må man bruge sine kort til at hjælpe sin partner.
Konkurrencedelen af Partners og spændingen til sidste sekund, gør at vi mener det er et af de sjoveste brætspil at spille til parmiddagen.

Bears Vs. Babies

Bears Vs Babies sjove brætspil

I Bears Vs. Babies handler det om at skabe sjove figurer, med forskellige kropsdele, der skal spise babyer. Ja det lyder makabert, men babyerne er altså onde! Hver spiller skal opbygge en hær af bjørne (og andre monstre), ved at sætte hoved, krop, arme og ben sammen. Har man lyst kan man provokere en baby-hær, der angriber alle spillerne. Er en spillers monster-hær stærkere end baby-hæren, vinder spilleren alle babyerne som point. Den spiller der til sidst har flest babyer, har vundet spillet. 
Bears Vs. Babies illustrationer er humoristiske og det samme er navnene kortene har. Derudover er det sjovt at ødelægge hinandens planer, ved at provokere babyerne på “et ubelejligt” tidspunkter. Bears Vs. Babies garanterer for et godt grin rundt om bordet. 

Plingo

Plingo sjove brætspil

Plingo er et ordspil, hvor man konkurrer om at give den bedste ledetråd. I spillet skiftes man til at være den der skal gætte et hemmeligt ord. De andre spillere kender ordet, og skal skrive 7 ledetråde ned på et stykke papir, uden at bruge ordet eller dele af ordet. Gætteren har et minut til at gætte ordet. Hvis der bliver sagt et ord, som en af de andre spillere har skrevet ned, ringer den anden spiller med klokken, og har nu mulighed for at give ledetråde. Gættes ordet inden tiden er gået, får både gætter og den der gav ledetråden der ledte til gættet, 2 point. Bliver ordet ikke gættet, får de resterende deltagere 1 point. Spilleren med flest point når spillet slutter, har vundet. 
Plingo er sjov med ord, og alle står på tær, for at ringe med klokken når deres ord bliver sagt. Det skaber spændende og underholdende situationer.

1 kommentar til “7 Sjove brætspil”

  1. Pingback: 15 fantastiske brætspil til ferien - For par, familien og vennerne » Spilguru

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

film semi antarvasna videos jav uncensoredaunty sex www.asianbitcheshd.com megan on top.site ganhando leitinho na cam.

baseofporn.com cute l0ngshad0w. https://www.opoptube.com
Scroll til toppen