Ticket to Ride udgaver

Der findes mange Ticket to Ride udgaver, men hvilke versioner er der? Og hvilken variant af brætspillet er den bedste? 

Ticket to Ride brætspillene har taget verden med storm. Ticket To Ride er et sjovt strategispil, der ikke er alt for svært og indviklet, men som samtidig er enormt underholdende. Du kan læse mere om spillet  og vores anmeldelse af Ticket to Ride: Europe her. 

Det er altid utrolig hyggeligt at samle familien omkring et spændende og underholdende brætspil. Dog er det ikke altid lige spændende, hvis det er det samme brætspil man finder frem, gang på gang. Du kan derfor med fordel forsøge at finde andre og nye spil, som du og din familie kan kaste jer over, når der skal gå konkurrence i den. 

Hvis du har prøvet Ticket to Ride, har du måske overvejet at få fat i en af de andre udgaver eller en udvidelsespakke. Men hvilken skal man vælge?  

I denne guide har vi prøvet at gøre det nemt for dig! For overblikkets skyld, kan du se udvidelserne her.
De forskellige udgaver er listet i tabellen nedenfor. Klik på titlen for at læse mere om udgaven og hvad der adskiller den fra de andre. God fornøjelse med spillet.

Ticket to Ride udgaver

Siden det originale Ticket to Ride udkom i 2004, er flere varianter kommet til. Nogle af dem byder på nye elementer og andre gør spillet kortere eller længere, ved at have andre bræt/kort.

Europe

Ticket to Ride: Europe, er nok den version flest danskere kender. Men det er faktisk ikke det originale brætspil. Ticket to Ride: Europe er andet spil i serien og blev udgivet i år 2005, altså året efter originalen. 

Europa-versionen adskiller sig fra USA på flere områder. Den første og mest oplagte er kortet. Hvor originalen foregår i det sydlige USA, foregår Europa selv sagt i Europa. Den anden forskel er to nye banetyper, kaldet tunneller og færger. Læs meget mere om dem of spillet i vores anmeldelse af Ticket to Ride: Europe.

Original (USA)

Denne udgave af Ticket To Ride, udgivet af Days of Wonder, udspiller sig i Nordamerika, hvor man skal rejse mellem de store amerikanske byer, for at indsamle så mange point som muligt. Selvom dette spil er en den originale variant, er det stadig enormt brugervenligt, og er ligesom Europe nem at spille, også første gang. Faktisk er originalen simplere, da færger og tunneller ikke er med.

Mange vælger at købe denne udgave, efter de er blevet helt vilde med at spille den Ticket To Ride: Europe.
Du kan købe originalen på en af knapperne nedenfor.

Märklin-udgaven

I 2006 udgav Days of Wonder Ticket to Ride: Märklin, der er baseret på et kort over tyskland. Navnet stammer fra en tysk legetøjsproducent, der er kendt for modeltog. 

I denne version, er togkortene illustreret med klassiske modeltog fra Märklin. Derudover kan ruterne bevæge sig fra et specifikt land, f.eks. Frankrig, til en tysk by, i stedet for mellem 2 byer. Spillet introducerer også passager-brikker, der kan give point når den rejser med spillerens togbane. Det presser spillerne til at agere hurtigere og bygge ruter for at få point. Derudover er det ikke længere længste rute der får flest point, men den der har klare flest rutekort.

Nordic Countries

Ticket to Ride: Nordic blev lanceret i 2007, som en lokal version til os i Skandinavien. Kortet i denne udgave, består af Danmark, Sverige, Norge og Finland. Derudover er der en smule af Rusland og Estland med. Ligesom i Europa varianten, har dette spil også færger og tunneller. Spillet kan dog kun spilles af 2 eller 3 spillere og hver spille får 40 togvogne at spille med. 

Fordi spillene er baseret på samme måde at spille på, og samme pointsystem, minder de om hinanden og udfordrer begge ens strategiske evner, men er stadig forskellige. Det kan derfor være enormt sjovt at udfordre sin familie i denne udgave, når I efterhånden kan alle rutekortene udenad i Ticket To Ride: Europe. 

Germany

Den anden tyske udgave, Ticket to Ride: Germany, kom til verden i 2012. Spillet var udviklet og produceret specielt til Asmodee GmBH, den tyske distributør af spillene. Derfor udkom spillet også kun i Tyskland og Østrig. Spillet bruger det samme kort og samme ruter som Märklin-varianten, men har ikke passager-delen med. Kortene er også mere traditionelle togkort. I 2017 udkom denne version også i USA.

Rails and sails

Rails and sails varianten udkom på verdensplan i 2016. Denne variant af Ticket to Ride, har det største bræt i Ticket to Ride, som også er dobbeltsidet. På den ene side er et verdenskort og den anden et kort over Store Søer i USA. I denne version er der ud over toge, også skibe der skal placeres på vandruter, med tilhørende kort. Hver spiller har også 3 havne, de giver minuspoint hvis de ikke placeres på brættet. Hver havn koster 2 togkort og 2 skibskort, der alle har et havnesymbol. 

Ticket to Ride: Rails and sails, er altså en noget mere kompliceret version. Det åbner dog også op for flere strategiske muligheder og derfor flere genspilninger.

Ticket to Ride: 10 års jubilæum

På Ticket to Ride spillenes 10-års jubilæum, udgav Days of Wonder en special-version. Jubilæumsudgaven har et større bræt end originalen, og de små plastiktog er erstattet med MEGET flotte metaltog. Reglerne er det samme, men USA 1910 udvidelsen er inkluderet i spillet.

Ticket to Ride: First journey

First journey er en børnevenlig version af Ticket to Ride, designet til børn fra 6 år. Spillet findes både i en USA og en Europa-version. Togbanerne i begge spil er kortere og spillet er generelt kortere i børnevarianten. For at gøre brætspillet simplere, er vinderen blot den der først klarer 6 ruter. Løber en spiller tør for tog, er det den spiller med flest klarede ruter. Hvis en spiller undervejs laver en rute fra den ene side af kortet til den anden, giver det et speciel “Cross-continent” rutekort. 
Ticket to Ride: First Journey, fik Guldbrikken for Årets Børnespil i 2017.

New York

Ticket to Ride: New York, fra 2018, benytter de samme regler som originalspillet. Der er dog en ny transportform, nemlig Taxier, der erstatter togene. Kortet er mindre og derfor kan er spillet kun for 2-4 spillere og tager omkring 15 minutter pr. spil. 

London-udgaven

London versionen af brætspillet blev udgivet i 2019 og minder på mange måder om Ticket to Ride: New York. Kortene er her skiftet ud med forskellige transportmidler fra bybilledet i London, som f.eks. sorte taxier, røde dobbeltdækkere og vintage-biler. Brikkerne er også blevet til de klassiske dobbeldækkere. Derudover kan man få bonuspoint, hvis man forbinder distrikter med hinanden.

Vi håber du har fået noget ud af denne guide. Hvilken af disse Ticket to Ride udgaver kan du bedst lide? 
Giv os en besked i kommentarfeltet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

film semi antarvasna videos jav uncensoredaunty sex www.asianbitcheshd.com megan on top.site ganhando leitinho na cam.

baseofporn.com cute l0ngshad0w. https://www.opoptube.com
Scroll til toppen