Find det rigtige brætspil

Brætspil kan bidrage til mange timers sjov for alle aldre. Er du i tvivl om, hvilket brætspil der skal være dit næste? Så er du kommet til det rette sted.
Med vores brætspils-elskende-hjerter, har vi lavet en stor guide, hvor vi har anmeldt og scoret 16 af de mest populære brætspil, indenfor hver kategori. Du kan se vores favoritter i hver kategori herunder. Vil du have en mere gennemgående anmeldelse, skal du bare scrolle længere ned.

Bedste selskabsspil

Hint

Hvid Hint

Hint er let at gå til og kan forklares på få minutter – selv et par bedsteforældre kan deltage i de sjove aktiviteter.

Bedste familiespil

Børne Alias

Børne Alias

Man skal forklare billeder med ord. Det er let at forstå for børn og udvikler deres ordforråd – og samtidigt er det sjovt for voksne.

Bedste strategispil

Terraforming Mars

Terraforming Mars

Vil du have uendelige timers underholdning med dine venner eller familie? Så er dette spillet for dig!

Under hver enkelt kategori finder du fire brætspil, vi har testet og vurderet. Måske et af dem er lige noget for dig? De testede spil går lige fra de meget avancerede og lange spil, det de simple og sjove, der kan spilles på under 30 minutter. Vi håber du kan bruge guiden til noget. Har du en anden mening end vores, må du endelig kommentere i slutningen af artiklen!

Selskabsspil

Brætspil i denne kategori egner sig godt til hyggeligt socialt samvær i aftenerne eller weekenden. Spillene er kendetegnet ved, at de er lette at lære, men kan skabe mange sjove situationer og samtaler omkring bordet. Ofte er omdrejningspunktet quiz og paratviden, men flere spil tvinger også spillerne til at være kreative. Det sker f.eks. at tegne, mime, nynne eller skabe figurer på en eller anden vis. Så skal du hygge dig med venner eller familie, er disse spil noget for dig! 

Exploding Kittens

exploding kittens
Exploding Kittens - Pas på du ikke trækker en bombe-kat!

Aldersgruppe

7+

Tid pr. spil

15 min

Antal spillere

2-5

Sprog

Dansk

Kompleksitet

3/5

Om brætspillet

Kortspillet Exploding Kittens handler i sin enkelthed om, ikke at trække de eksploderende killinger fra bunken. Dette kan ungås ved at spille forskellige kort, der angriber dine modstandere, eller at du må kigge på de næste kort i bunken. De resterende kort, gør at man f.eks. må trække et kort fra en modstander, springe sin tur over, sende sin tur videre eller annullere en anden spillers kort. Spillet er spændende, da man hele tiden kan være den næste til at trække en bombe. Er uheldet ude, kan man heldigvis desarmere katten – hvis altså man har et kort til det. Har man det, må man selv bestemme, hvor i bunken killingen skal ligge! 

Udvidelser
Spillet er nemt at lære og kan udvides med avancerede regler eller udvidelsespakker. En af dem er Imploding Kittens, der introducere nye korttyper og en “Kegle af Skam”, der skal bæres resten af runden, af den spiller der først er i tvivl om, hvilken vej turen går.

Bedømmelse

Det sjoveste ved Exploding Kittens er klart, at man kan lægge fælder for hinanden – men selv ryge i dem. Spillets korte spille- og foreberedelsestid, gør det nemt at tage spillet frem og få dagens dosis underholdning. Ofte ender de sidste to spillere med at skulle trække fra en bunke med to kort – én killing og ét andet kort. Dermed skabes en intens situation, hvor det blot handler om at holde ud længst tid. Kvaliteten af kortene er okay, men de kan desværre nemt blive bøjet eller slidt i hjørnerne, så man kan se om det er en eksploderende killing man trækker. Aldersmålet på 8 år, er forudsat at man har engelsk som modersmål.

Spilgurus samlede score: 3/5

Besøg den officielle side her.
Exploding Kittens kan købes i Danmark, ved f.eks. Coolstuff (169 kr.)

Partners

Partners sjove brætspil
Partners er avanceret ludo

Aldersgruppe

8+

Tid pr. spil

60-90 min

Antal spillere

4-6

Sprog

Dansk

Kompleksitet

2/5

Om brætspillet

Partners er et brætspil for fire personer, der mest minder om avanceret ludo. I Partners spiller man i hold af to personer, der sammen skal få alle sine brikker i mål, før modstanderens hold. Dette gøres med kort man får i starten af hver runde. De fleste kort flytter dine brikker frem, med antallet af felter der står på kortet. Andre kort giver mulighed for at tage brikker ud på startfeltet, gå baglæns eller bytte to brikkers plads på brættet. Man kan dog ikke gå forbi en anden spillers startfelt, hvis der står brikker på denne. Dermed er der også taktik i at spærre for andre. Ligesom i Ludo, kan man slå andre spillere hjem, ved at lande på det felt de står på. Dette gælder dog ikke, hvis der står to eller flere brikker på feltet i forvejen. Når alle ens egne brikker er i mål, må man bruge sine kort til at hjælpe sin partner.

Det nye Partners+ version, gør plads til et hold mere, så man er tre hold af to personer. Derudover tilføjes nye kort, der f.eks. kan springe over andre brikker, eller hjælpe din makker ud på startfeltet.

Bedømmelse

Både Partners og Partners+ brætspillet kan give mange timers god underholdning. Spillene er nemme at lærer, men kræver god taktik og forståelse af sin medspiler, hvis man skal være god til det. Denne dimension gør også, at spillet ikke afhænger mindre af tilfældigheder og hvilke kort man får, men mere af taktisk sans. Det er fantastisk når tingene passer sammen, og man slår sin modspiller hjem lige før mål. Langt de fleste spil er spændende til sidste sekund, da alt kan ske og holdet der er tæt på at vinde, bare mangler det rigtige kort. Spillene er begge af en god kvalitet, med massive træbrikker og et solidt bræt.

Samlet score: 3/5

Partners kan købes ved Proshop.

Cards Against Humanity/Det dårlige selskab

Card Against Humanity
Lav de sjoveste (eller groveste) sætninger.

Aldersgruppe

16+

Tid pr. spil

45 min

Antal spillere

4+

Sprog

Engelsk/Dansk

Kompleksitet

3/5

Om brætspillet

Cards Against Humanity er den originale version, der har inspireret det danske Det dårlige selskab. Spillet handler om, at man som hold skal finde den sjoveste sætning. I hver runde trækkes et kort med en sætning, der mangler et eller flere ord. Holdene skal herefter udvælge det eller de kort, med ord eller sætninger, der skal sættes ind i den oprindelige sætning. Herefter læses den oprindelige sætning, med det nye ord eller sætning sat ind. Oplæseren (den der trak kortet) skal vælge, hvilket hold der har skabt den sjoveste sætning, og dermed får et point. Spillet slutter, når et hold har 7 point. Der er ingen restiktioner for, hvor mange der kan være på et hold. Derfor egner spillet sig godt som selskabsspil, da alle kan være med. Spillet har 450 svarkort og 90 sætningskort, så mulighederne er uendelige. Derudover kan tre udvidelser tilkøbes, der hver indeholder 190 nye skøre svarkort, 50 sætningskort og nye bonuskort, der giver spillet en ny dimension.

Bedømmelse

Spillet er let at gå til og reglerne meget simple. Både Det dårlige selskab og Cards Against Humanity har mange timers sjov i sig. Spillet er meget let at introducere for andre og er allerede udbredt til fester og sammenkomster. Spillet kan dog i høj grad blive præget af hvordan en sætning bliver fremført og den subjektive vurdering dommeren tager. Samtidig er det rart, at det ikke kræver speciel viden eller forkundskaber at deltage i spillet. Kvaliteten er i orden, men det gør heller ikke noget, at et kort bliver slidt, da hvert enkelt kort ikke er vigtigt i sig selv.

Spilguru score: 2/5

Hint

hint brætspil
Hjulet i midten viser hvilke kategorier man kan vælge

Aldersgruppe

15+

Tid pr. spil

60 min

Antal spillere

4+

Sprog

Dansk

Kompleksitet

3/5

Om brætspillet

Brætspillet Hint er endnu et selskabsspil, der skalber sjove stunder. I Hint dyster man i to hold, om at komme først i mål. Når holdet har tur, skal de vælge ét af tre kort fra midten. Kortet er enten et mime-, nynne-, tegne-, eller talekort. På kortet står fem udtryk, sange eller andet, som holdkammeraterne skal gætte indenfor 90 sekunder, ud fra hvordan du nynner, tegner, mimer eller fortæller. Dog uden at gætte på det røde ord, da det giver et minuspoint. Når tiden er gået, må modstanderholdet forsøge at gætte på et ugættet ord, og dermed score ét point. Holdet der først når pladen rundt, vinder spillet. Hint har også to nyere versioner, nemlig det røde, hvor man skal danne figuere med brikker og lave lyde i stedet for at tegne og nynne. Denne blev årets voksenspil 2019. Den anden version, Hint Junior, er en mere børnvenlig version af spillet.

Bedømmelse

Hint er en glimrende selskabsspil, trods et par år på bagen. Spillet er ret nemt at gå til og kan forklares på ganske få minutter. Kvaliteten af spillet er god, både bræt, brikker og kort går ikke i stykker. Desværre er tegnepladen lidt svær at rengøre og tushen løber hurtigt tør. Underholdningsværdien er fremragende, og det at spillerne ofte skal skubbes ud af deres komfortzone, ved f.eks. at nynne eller mime, gør blot spillet sjovere. At der heller ikke er restiktioner på holdstørrelsen, gør også spillet velegnet selvom man er 6 eller 8 personer i selskabet.

Spilguru score: 4/5

Hint kan købes ved Proshop og Coop Shopping.

Familiebrætspil

Familie-brætspil kan både store og små samle sig om en lørdag eftermiddag. Spillene er oftest lette at gå til og kan udfordre både voksne og børn. Et underholdende spil er med til at styrke familiens sammenhold og kan skabe gode minder. Det er samtidig en god undskyldning for at tilbringe lidt tid sammen, uden skærme. Brætspil i denne kategori kan altså engagere hele familien sammen.

Afrikas stjerne

afrikas stjerne brætspil
Find Afrikas stjerne og slip væk med den.

Aldersgruppe

8+

Tid pr. spil

60 min

Antal spillere

2-4

Sprog

Dansk

Kompleksitet

1/5

Om brætspillet

Afrikas stjerne er en klassiker indenfor brætspil og stammer helt fra 1951. Spillet går ud på at finde afrikas stjerne – en stor diamant. Spillerne starter med 5000 kr. og flytter rundt på brættet ved at slå med terningen. Når man lander på en brik, kan man betale 1000 kr. for at vende den, eller forsøge at slå 4-6 med terningen. Har man Afrikas Stjerne, skal man skynde sig til Cairo eller Tanger for at vinde. Hvis en anden spiller har et visum, kan de dog vinde, hvis de kommer først.

Bedømmelse

Afrikas stjerne er sjovt for alle aldre. Brætspillet er nemt at forklarer, dog skal mindre børn nok have hjælp til at styre økonomien. Spillet ændre sig hver gang, da brikkerne lægges tilfældigt. Dog er genspilningsværdien ikke den højeste, da de simple mekanismer ikke giver spillerum for store ændringer.

Spilgurus samlede score: 2/5

Afrikas stjerne kan købes ved f.eks. EuroToys (199,95) eller Coop Shopping (199,95)

Børne Alias

Børne Alias brætspil
Gæt ord i denne børnevenlige version af Alias

Aldersgruppe

5+

Tid pr. spil

30 min

Antal spillere

4+

Sprog

Dansk

Kompleksitet

2/5

Om brætspillet

Kan du lide at tale? Dette brætspil handler om ord. I denne børneversion af Alias, har hvert kort kun et ord, med et tilhørerne billede, så selv de mindste kan være med. En spiller på holdet trækker et kort, og skal nu forklarer det til resten af holdet, uden at sige ordet direkte. Når holdkammeraten har gættet ordet, tages et nyt kort, indtil tiden er gået. Antallet af rigtige kort bestemmer hvor langt man må gå på brættet. Vinderholdet er dem der kommer først i mål.

Bedømmelse

Børne Alias passer til børn helt ned til 5 år, og er derfor perfekt til familien. Det træner evnen til at tale og formulere ting på nye måder. Brætspillet er af god kvalitet og både kort, timeglas og brikker går ikke i stykker. Brætspillet er desuden kåret som “Årets brætspil til børn 3-9 år” i 2015. Det normale Alias kan også anbefales.

Spilgurus samlede score: 4/5

Børne Alias kan købes i ved f.eks. Børnenes Kartel (249,95) eller Coop Shopping (199,95).

Vildkatten

Vildkatten brætspil
I Vildkatten skal man finde ting!

Aldersgruppe

5+

Tid pr. spil

20 min

Antal spillere

1-6

Sprog

Dansk

Kompleksitet

1/5

Om brætspillet

Vildkatten handler om at være hurtig til at finde det rigtige billede på pladen. Et billedkort vendes, og alle spillere begynder at lede efter tingen på det store spillebræt. Den der finder tingen først, får et point. Spillet findes efterhånden i mange varianter, bl.a. “My first”, til børn fra 2 år og op, et med Gurli Gris, et med Ramasjang, samt et kortspil og to versioner med endnu størrer bræt.

Bedømmelse

Vildkatten er sjovt for hele familien. Dette brætspil udmærker sig ved at tvinge spillerne til at fastholde koncentrationen samt have overblik og hurtige reflekser. Det er godt at spillepladen samlet på ny ved hvert spil, så tingene ikke ligger de sammesteder på brættet. Spillet er i en god kvalitet, der ikke lige sådan går i stykker. Vildkatten har vundet “Årets børnespil 2011”.

Spilgurus samlede score: 3/5

Vildkatten kan købes ved Børnenes Kartel (219,95) eller EuroToys (199,95)

Fredagsslik

Aldersgruppe

3+

Tid pr. spil

30 min

Antal spillere

2-6

Sprog

Dansk

Kompleksitet

3/5

Om brætspillet

Fredagsslik handler, som navnet antyder, om slik. I brætspillet skal man kæmper man om slikket mellem deltagerne. Hver spiller har en slikskål med slik når spillet starter. Spillerne slår med en terning og skal flytte frem på spilbrættet. Lander man på et af special-felterne skal man f.eks. bytte slikskål med en anden spiller, bytte slikstykker, stjæle eller ligefrem spise et stykke slik.

Bedømmelse

Brætspillet giver et unikt take på det at spise slik – Både om fredagen og andre dage. Både børn og voksne synes det er sjovt at spille om slikket. Dog kan det være svært at forklare et barn, at de lige pludselig ikke har noget slik, fordi den voksne har stjålet det. Spillet er hyggeligt og sjovt, dog fornyer konceptet sig ikke synderligt mellem hvert spil. Spillets materialer er solide og holder til mange genspilninger.

Spilgurus samlede score: 2/5

Besøg den officielle side her.
Fredagsslik kan købes i Danmark, ved f.eks. Hyggeonkel  (159,95 kr. + 25 kr. fragt) eller Bog og ide (199,95 kr.)

Hjernebrydere

Brætspil i denne kategori har til formål at sætte de små grå i gang. Spillene er ofte præget af at være videnstunge eller kræve en god kreativ sans. Spillene kan også være lidt sværer at mestre, da man virkelig skal tænke sig om. Vi har i denne guide eksluderet både klassiske og 3D puslespil, samt solospil som RushHour. Vi kigger derimod på spil for flere personer, hvor man skal bruge hjernen som vigtigste redskab for at klare sig godt.

Unlock

Aldersgruppe

10+

Tid pr. spil

60 min

Antal spillere

2-6

Sprog

Engelsk

Kompleksitet

4/5

Om brætspillet

Brætspillet Unlock er lidt ligesom et escape-room, blot i brætspilsform. For at spille spillet skal man også bruge en app, på enten en smartphone eller tablet. Spillet har tre forskellige scenaier man kan spille igennem. Man starter spillet i appen, der så fortæller lidt om historien og hvilket startkort man skal tage. Efterhånden som man spiller spillet, skal man løse gåder og bruge ting for at løse mysteriet. Spillerne skal arbejde sammen for at løse mysteriet. Der er 7 spil i Unlock-serien.

Bedømmelse

Unlock er et spændende spil, hvor samarbejde og eftertænksomhed belønnes. Scenarierne er gennemtænkte og virker fremragende til at skabe en stemning. Desværre giver det kun mening at spille hvert scenaie én gang, men det giver mulighed for at bytte spil, med nogle der ikke har prøvet det. Kortenes kvalitet er god, speicelt taget i betragtning dem måske kun skal bruges en enkelt gang.

Spilgurus samlede score: 4/5

Unlock kan købes i Danmark, ved f.eks. Proshop  (195,00).

Cortex

Cortex sjove brætspil
Brug hjernen i Cortex

Aldersgruppe

8+

Tid pr. spil

15 min

Antal spillere

2-6

Sprog

Dansk

Kompleksitet

3/5

Om spillet

Cortex brætspillet sætter spillerne op mod hinanden i flere dicipliner. Spillet udfordre hjernen i logik, hukommelse og hurtighed. I hver runde vendes et kort fra bunken, idenfor en af de 8 kategorier. Herefter gælder det om hurtigst at løse opgaven, og derefter dække kortet med hånden. Hvis spilleren svarer rigtig, gives kortet som point, men svares der forkert, må man sidde over i næste runde. Har man to point i samme kategori kan de byttes til en hjernehalvdel. Spilleren der først får fire hjernehalvdele vinder spillet. Der findes også Cortex 2 og 3, samt en børneversion og en geografiversion.

Bedømmelse

Cortex udfordrer i den grad hjernen på en rigtig god måde. De mange forskellige kategorier gør, at en spiller ikke kan dominere spillet, da man sjældent er den skarpeste på alle kategorier. Brætspillet skaber mange sjove sitautioner, specielt når en spiller er sikker på svaret, men det viser sig at være forkert. Koordinationsudfordringerne, hvor man skal placere fingre i ansigtet, er klart sværest, men skaber også mange sjove momenter. Føleopgaverne, hvor man skal mærke på et kort, og gætte hvad det er, giver et godt afbræk i tænkeopgaverne. Alt i alt et godt spil.

Spilgurus samlede score: 4/5

Cortex kan købes ved f.eks. Gucca  (149,95).

Imagine

imagine brætspil
Imagine er spillet hvor man skal have lidt fantasi

Aldersgruppe

12+

Tid pr. spil

30 min

Antal spillere

3-8

Sprog

Dansk

Kompleksitet

3/5

Om spillet

I Imagine er kreativitet alt. I spillet skiftes spillerne til at forklarer “Enigmas” fra et kort. Dette sker ved at bruge gennemsigtige kort med figurer på, til at skabe 3D-modeller eller film. De resterende spillere skal gætte ordet, kun ud fra en enkelt ledetråd og brugen af de gennemsigtige kort. Man må ikke sige noget, lave bogstaver eller tal, eller gestikulere. Den første spiller der gætter rigtigt, får sammen med skaberen, ét point. Den første spiller der når et forudbestemt antal point eller har flest point efter et bestemt antal runder vinder.

Bedømmelse

Brætspillet er fantastisk til at pirre kreativiteten. Spillet er samtidig udfordrende for både skaber og gættere. Konceptet er super godt og giver mange gode grin. Plastikkortene er solide nok til ikke at tage skade hvis de bøjes, men bliver dog hurtigt fedtede at se på. Desværre og sværhedsgraden på enigmaerne meget svingende, hvilket resultere i, at nogle gættes på få sekunder, mens andre må opgives.

Spilgurus samlede score: 3/5

Imagine kan købes ved Hyggeonkel  (159,95).

Decrypto

Aldersgruppe

12+

Tid pr. spil

30 min

Antal spillere

3-8

Sprog

Dansk

Kompleksitet

4/5

Om spillet

Emnet i dette brætspil er koder og kommunikation. I Decrypto handler det om, at kunne få sine medspillere til at regne koden ud, uden modspilleren gør det. Hvert hold har fire kodeord, det andet hold ikke kender. I hver runde skal en spiller trække et kort, og få de andre til at gætte hvilke tre, af de fire kodeord, der er på kortet, kun ved hjælp af en ledetråd eller sætning. Modspilleren lytter dog med, og hvis de kan regne koden ud, får de “Opsnappelses-point”. Får et hold to opsnappelsespoint har de vundet. Mislykkedes kommunikationen intern på et hold to gange har de tabt. Decrypto vandt “Årets selskabsspil 2019” i Danmark og “Årets spil 2019” i Norge.

Bedømmelse

Decrypto er et kanon godt spil, da de sætte de små grå på prøve.Muligheden at lave afledninger for det andet hold, mens man forsøget at få sit eget hold til at gætte, giver spillet en spion-agtig dimension. Spillet kan være lidt svært at lære, men fungere rigtig godt når alt er på plads. Kvaliteten af kort, bræt og brikker er god, og kortene med en skjult kode på hver side, er en genistreg.

Spilgurus samlede score: 4/5

Decrypto sælges af f.eks. Proshop (156,00).

Strategispil

Brætspil med fokus på strategi, er typisk mere komplekse. Mange spil i kategorien har mere avancerede spilsystemer og er sværer at lære. Ofte bliver brætspil i denne kategori også betegnet som “Kenderspil”, da spillerne ofte bør have en vis forkundskab for brætspil, før de kaster sig ud i spillet. Tilgengæld har spillene mere dybde og kan bevæge sig i mange retninger i løbet af spillet.

Ticket to Ride Europe

ticket to ride brætspil
Nu skal der bygges togbaner i Ticket To Ride!

Aldersgruppe

8+

Tid pr. spil

30-60 min

Antal spillere

2-5

Sprog

Dansk

Kompleksitet

3/5

Om spillet

I Ticket To Ride skal der bygges togbaner! Spillet går ud på, at bygge ruter mellem stationsbyer i Europa. Dette gøres ved hjælp af kort med tog i forskellige farver, der skal samles sammen. Når man har det krævede antal til en rute, kan man placere den med sine plastiktog. Man får point for at udfører sine ruter, og kan opnå bonus, ved at have den længste rute, når spillet slutter. Ticket To Ride findes efterhånden i mange versioner, f.eks. First Jurney (børn), Asien, USA, Nordic m.fl.

Bedømmelse

Brætspillet er hyggeligt, samtidig med at det er kompetitivt. Spillet kræver, at man lægger en plan og kan ændre den undervejs i spillet. Til tider føles det dog lidt som om, det handler mere om held end strategi. Spillet er klart sjovest når man er flere end 2 spillere, da man ellers kan komme ud i situationer, hvor hver spiller blot har hver sin ende af brættet. Ticket to Ride fungerer rigtig godt, og de fleste kan være med.

Spilgurus samlede score: 4/5

Se den officielle side her: Days of Wonder

Ticket to Ride Europe kan købes ved Proshop  (249,00) og Coop Shopping (299,95 kr.).

Terraforming Mars

bedste brætspil terraforming mars
Terraforming Mars er fuld af muligheder.

Aldersgruppe

12+

Tid pr. spil

90-120 min

Antal spillere

1-5

Sprog

Engelsk/Dansk

Kompleksitet

5/5

Om spillet

Terraforming Mars er brætspillet hvor Mars skal gøres beboeligt. Dette sker ved at placere byer, plante skove, lave oceaner og øge temperaturen. Spillerne spiller mod hinanden, om at opnå flest point i denne proces. Det sker ved at købe projekter (kort). Disse kan være engangskort, events eller aktive kort, der kan bruges resten af spillet. Spilleren med højest point når Mars er kolonisieret, vinder. TM har også en gambling mekanisme, hvor man kan satse på, at være den bedste indefor et område når spillet slutter. Brætspillet vandt “Årets kenderspil” i 2018.

Bedømmelse

TM er noget af det ypperste indenfor brætspil. Spiller man Corporate Era variationen (flere avancerede kort), er der flere forskellige strategier man kan bruge. Vil man terraforme hurtigt, eller blot skabe point på sine kort? Dette skaber spænding helt til optællingen af point, da den der ser ud til at tabe, pludselig kommer i front. Kvaliteten er okay, dog kan brættet “hoppe” lidt i samlingen. Brikkerne bliver nemt mærkede og de 3 indikationsbrikker, er blot hvide kuber. Pladen med ressourcer er også meget nem at få i uorden, så man ikke kender sin produktion.  De positive aspekter ved Terraformin Mars er dog altoverskyggende og spillet får vores varmeste anbefaling. TM er i øjeblikket det 5. bedste spil i verden, i følge boardgamegeek.com.

Spilgurus samlede score: 5/5

Brætspillet kan købes både på dansk og engelsk ved f.eks. Proshop  (309,00) eller Gucca (439,95).

Munchkin Deluxe

Muchkins brætspil
Den første i level 10 vinder.

Aldersgruppe

10+

Tid pr. spil

60-120 min

Antal spillere

3-6

Sprog

Engelsk

Kompleksitet

4/5

Om spillet

I Munchkin-spillene, er man eventyrer, der skal finde skatte, kæmpe mod monstre og stige levels. Den spiller der først når level 10, har vundet. Hagen i Munchkin er, at spillere kan hjælpe hinanden ELLER monstrene i kamp. Spillet er lidt som rollespil i brætspilsform, tilsat en god mængde humor. Munchkin-serien har et utal af variater med forskellige teamaer og udvidelser, så der er nok at gå i gang med.

Bedømmelse

Munchkin er sjovt, fordi man hele tiden kan spille både med og mod hinanden. De fine illustrationer og navne på kortene, er samtidig meget humorristiske. Bræt og kort er af fin kvalitet, og det er sejt at man bruger en speciel Munckin-terning. Spillet skaber mange sjove momenter og konkurrencen for at nå toppen er hård og brutal!

Spilgurus samlede score: 4/5

Munchkin kan købes ved f.eks. Proshop  (234,00).

Gloomhaven

Aldersgruppe

14+

Tid pr. spil

30 min. pr. pers.

Antal spillere

1-4

Sprog

Engelsk

Kompleksitet

6/5

Om spillet

Gloomhaven er et stort og tungt brætspil. Målet er at klarer missionen som hold eller alene. Her kan man møde monstre og skatte, der hjælper på en videre færd. Spillet stopper nemlig aldrig helt, så de evner og ting du har fået som karakter, følger med ind i næste spil. Det er også muligt at låse op for nye karaktere, efterhånden som man spiller. Gloomhaven har indhold til flere 100 timers spil. I øjeblikket er Gloomhaven det bedste spil i verden, ifølge brugerne på BoardGameGeek.

Bedømmelse

Brætspillet har mange avancerede systemer og ting der skal holdes øje med. Spillet er bestemt ikke for alle og ej heller et der tages frem for sjov lørdag aften. Gloomhaven fungere rigtig godt og de mange timers indhold, gør spillet fantastisk. Læringskurven er dog ret stejl og spillet er virkelig for kendere af brætspil, der gider at dedikere sig. I vores optik, trækker det spillet lidt ned.

Spilgurus samlede score: 4/5

Gloomhaven sælges af f.eks. Hyggeonkel  (1049,95 kr.), eller Faraos Cigarer (1199 kr.)

film semi antarvasna videos jav uncensoredaunty sex www.asianbitcheshd.com megan on top.site ganhando leitinho na cam.

baseofporn.com cute l0ngshad0w. https://www.opoptube.com
Scroll til toppen