Puslespilsguiden

Puslespil er det perfekte, hyggelige spil for børn og voksne i alle aldre, der giver mulighed for både ro og fordybelse i en travl hverdag. Faktisk kan det have en nærmest terapeutisk effekt at kunne bruge et par timer på at lægge et puslespil – og det er en fantastisk følelse at kunne sidde med et færdigt projekt og nyde det flotte motiv. Forskning tyder også på, at der både er kognitive og fysiske fordele ved at lægge puslespil.

I dag finder du et stort udvalg af puslespil med mange forskellige motiver og i forskellige sværhedsgrader, så du kan tilpasse det dit eget niveau. Uanset om du er mester i at lægge puslespil eller blot er nysgerrig på at prøve dig frem med dit første eksemplar, kan du i denne artikel finde masser af inspiration til sjove og kreative puslespil.

Hvis du ikke i forvejen kender til Wasgij-genren inden for puslespilsverden, kan den faktisk forklares ganske kort. Wasgij er ”Jigsaw” stavet bagfra, og direkte oversat betyder det ”gåde” eller ”puslespil”.

Da denne type puslespil netop er kendetegnet ved at være ekstra gådefulde, er navnet mere end oplagt. Fælles for alle spillene er nemlig, at forsidemotivet ikke er det samme som puslespillets motiv. Det er derimod blot et øjebliksbillede og en scene, der udspiller sig, før ”uheldet” er ude. Din fornemmeste opgave er derfor at bruge din fantasi samt ledetrådene på forsiden til at gennemskue det færdige motiv, som du skal samle.

Wasgij-puslespillene kommer i flere forskellige typer. De forskellige typer er:

  • Original: I de helt originale Wasgij-puslespil skal du pusle det, som en af karaktererne på billedet ser!
  • Destiny: I denne variant skal man pusle hvordan kassens billede vil se ud i vores moderne tid.
  • Mystery: Her pusler man hvad der kommer til at ske om få minutter ud fra det kendte billede.
  • Christmas: Jule-Wasgij er ligesom de originale, men har altid jul og juleting som omdrejningspunkt. Se nogle af dem her.
  • Imagine…?: Her skal man bruge sin fantasi og skabe et fantasifuldt billede.
  • Back to…?: I modsætning til Destiny, forestiller motivet her samme situation i fortiden.

Det første Wasgij puslespil blev udviklet af den verdenskendte puslespilproducent Jumbo og så dagens lys i 1997.

Wasgij Original #33: Calm on the Canal

I dette puslespil befinder du dig i en engelsk kanal – og hvad kan mon gå galt? Puslespillet er produceret af Jumbo og er nr. 33 i originalserien.

calm on the canal wasgij puslespil

Wasgij Mystery #15: A Typical British BBQ

Er du en garvet puslespilssamler, og er du på udkig efter et lidt mere udfordrende et af slagsen? Så bør du tage et kig nærmere på dette skønne og humoristiske Wasgij puslespil fra Jumbo, hvor du både vil blive udfordret og underholdt af den gode, britiske humor, der afspejler sig i motivet.

Dette Wasgij-puslespil er en del af den såkaldte Mystery-serie. Det karakteristiske ved lige netop denne type puslespil er, at billedet på æsken ikke afspejler puslespillets motiv. Det er blot et billede, der lægger op til ”næste scene” i historien, og det er derfor din opgave at løse gåden og samle det færdige puslespil – dog hjulpet på vej af de ledetråde, som du kan finde på æskens forsidebillede.

I dette unikke puslespil bliver du kastet ud i en klassisk britisk BBQ. Med 1000 brikker er der lagt op til flere timers underholdning. Det færdige motiv måler 68×49 cm.

Form-puslespil

Er du på udkig efter et originalt puslespil, der skiller sig ud fra mængden, og som kan udfordre dig på en ny og sjov måde? Så skal du helt sikkert kaste et blik på puslespil i andre former. Runde puslespil kan være lidt mere udfordrende at samle, da man ikke har den traditionelle firkantede form og dermed hjørner at gå efter. Figur-puslespillene er endnu sværere, da man heller ikke blot kan samle efter formen.

Bouquet and Birds

Et eksempel er dette runde puslespil fra Eeboo, der lægger op til mange timers hyggelig underholdning og adspredelse.

Puslespillet rummer et flot og farverigt motiv bestående af et blomsterhav omringet af fugle, og er du en sand naturelsker, som elsker at drømme sig væk i naturen, er dette lige puslespillet for dig. Den runde form gør det helt unikt, og med blot 500 brikker egner det sig helt perfekt som et mindre puslespilsprojekt til både nybegyndere og de mere erfarne.

Det færdige motiv har en diameter på 58 cm.

bouquet rundt puslespil
eagle figur spil

Forest Eagle - 1000 brikker

Puslespil kan i dag fås i mange forskellige former, som bestemt gør det endnu sjovere og mere udfordrende end de klassiske af slagsen. Så hvorfor ikke udfordre dig selv med at samle en figur næste gang, du skal ud og købe nyt puslespil?

I dette puslespil fra SunsOut får du en unik mulighed for at prøve kræfter med at samle en ørnefigur med sit flotte og store vindefang, der rummer en række flotte naturmotiver i skønne og levende farver. Motivet er designet af Jerry Gadamus og er en fryd for øjet under hele samlingsprocessen.

Figuren måler 90×71 cm.

3D puslespil

Du er måske gået død i at lægge den samme type puslespil igen og igen? Heldigvis gemmer der sig altid en overraskelse eller to inden for puslespilverden, og en af dem er 3D puslespil.

Fire Station - 285 brikker 3D

Med dette 3D puslespil fra Wrebbits Urbania Collection kan du være sikker på at opdage helt nye sider af puslespilsdisciplinen.  

Find din indre arkitekt frem og byg byens helt egen brandstation op fra bunden med 285 brikker i skum. Du kan vælge at bygge puslespillet individuelt eller kombinere det med de 3 andre bygninger, som du finder i samme serie. På den måde kan du være med til at bygge din helt egen hovedgade i byen op fra bunden.

Puslespillet kræver hverken lim eller nogen form for værktøj, og du er derfor klar til at gå i gang med det samme!

firestation 3d puslespil brandstation

Motiv puslespil

Elsker du flotte naturmotiver, og er du klar på en stor udfordring, så kan dette skønne motiv puslespil måske være noget for dig?

Alpine Lake - 5000 brikker

Et puslespil på 5000 brikker som dette kræver en stor dosis tålmodighed blandet med en ihærdig indsats, men der er jo ikke nogen, der siger, at du skal blive færdig på en enkelt dag eller to. Med et større projekt som dette får du mulighed for løbende at vende tilbage til det, alt imens du kan nyde de smukke farver og naturen udfolde sig for øjnene af dig.

Puslespillet er fra Educa og det færdige motiv måler 156×107 cm. og kræver derfor godt med bordplads – måske i et hobbyrum?

Puslespil til børn

Puslespil kan spilles af børn i alle aldre, og uanset hvilken aldersgruppe dit barn er i, findes der bestemte spil, der er målrettet forskellige niveauer. Med et puslespil får dit barn mulighed for at udfordre sine evner – heriblandt både tålmodighed og koncentration. Derudover er det en god øvelse i at kunne fordybe sig i et projekt, selvom det er i en mindre skala.

Disney Frozen 2 - 60 brikker

I dette lille sæt med to puslespil får dit barn mulighed for at prøve kræfter med at samle to flotte motiver fra Disney-klassikeren Frozen 2, der har været et kæmpe hit verden over. De flotte vinterlige motiver er både hyggelige og nemme at samle, da de udelukkende består af 60 store brikker.

Puslespillet er målrettet børn fra 5 år og opefter.

Escape room puslespil

Bølgen af Escape Rooms har ledt til en helt ny genre indenfor puslespil, nemlig Escape room puslespil. Ligesom med Wasgij puslespil, kender man ikke helt motivet man skal samle. Undervejs skal man nemlig løse gåder og mysterier, og kan få ekstra ledetråde ved at scanne QR-koder. Er alt håb helt ude, kan man også åbne konvolutten med det endelige svar.

Der udvikles i øjeblikket flere nye escape room puslespil, så det er bare med at kaste sig over genren!

Space Observatory - 759 brikker

ravensburger escape puslespil 1

Puslespillet Space Observatory fra Ravensburger er det første i Escape-serien.
Når du samler puslespillet, finder du ud af, at der er en problemstilling du skal løse! Der er ledetråde både på og i kassen, der kan hjælpe dig.

Efter escape room puslespillet er samlet, gælder det om at løse problemstillingen også! På motivet er der masser af gåder og ledetråde til hvordan det løses. 

Dette escape room puslespil har 759 brikker og måler 70×50 cm. Dog findes der også andre der har 368 XL brikker.

XL puslespil

Har du aldrig prøvet at lægge et puslespil før, eller ønsker du blot at starte stille og roligt ud med et nemt og ligetil puslespil, der ikke kræver alverdens tid, så kan puslespil med XL-brikker være et godt bud.

Cosmic Exploration

Ravensburger står bag en masse kendte puslespil igennem tiden og er bl.a. kendte for deres flotte og alsidige motiver. I dette puslespil får du mulighed for at drømme dig væk til det fjerne rum. Brikkerne er lavet i XL størrelse, som egner sig helt perfekt til nybegyndere, større børn, ældre eller svagtseende. Brikkernes store størrelse gør det nemt og hurtigt at samle puslespillet uden, at du overbelaster dit syn mere end højst nødvendigt.

Motivet består af 200 XL brikker og måler 49×36 cm.

cosmic exploration ravensburger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

film semi antarvasna videos jav uncensoredaunty sex www.asianbitcheshd.com megan on top.site ganhando leitinho na cam.

baseofporn.com cute l0ngshad0w. https://www.opoptube.com
Scroll til toppen