Samarbejdsspil – Spil sammen mod brætspillet!

Samarbejdsspil, eller kooperative brætspil, er en helt speciel type spil, hvor spillerne skal spille sammen mod spillet. Spillene kan både bruges til teambuilding og en hyggelig aften blandt venner. Det gode er, at alle føler sig sammen om spillet og der derfor ikke er konkurrence på samme måde. Man skal altså ikke spille imod hinanden. Taber man, taber man sammen. Vinder man, vinder man sammen. Vi har samlet nogle af de bedste samarbejdsspil her. Så inviter dine venner, køb et brætspil og hyg jer! 

Pandemic Box

Pandemic
Læs mere

Escape box samarbejdsspil

Escape: The curse..
Læs mere

Just one brætspil box samarbejdsspil

Just One
Læs mere

Magic maze samarbejdsspil

Magic Maze
Læs mere

Dont let it die boks samarbejdsspil

Don’t Let It Die
Læs mere

Gloomhaven boks samarbejdsspil

Gloomhaven
Læs mere

Pandemic brætspil

Pandemic er efterhånden en klassiker indenfor brætspil og var med til at sætte standarden for samarbejdsspil. I spillet skal 2-4 spiller sammen bekæmpe virus, der spreder sig i hele verden. Hver spiller har en bestemt karakter, der alle har forskellige evner. For at kurere virussen, skal der bygges forskningscentre og udvikles vacciner, ved at have 5 kort i samme farve. Engang imellem kan der forekomme virusudbrud, hvor smitten spreder sig meget hurtigt! 

Er spillerne ikke hurtige til at samarbejde og bruge deres evner, får de forskellige vira overtaget verden og spillet er slut. Pandemic handler virkelig om teamwork og alle spillere er vigtige for at missionen lykkes!

Vi anbefaler Pandemic til alle der kan lide brætspil og måske ikke er så glade for konkurrence. Spillets dynamik er super god og det er ikke for sjov spillet er nummer 87 på Boardgamegeek. Spillet har desuden fået 6 stjerner ud af 6, på berlingske.dk

Escape: The Curse of the Temple

Escape: The Curse of the Temple samarbejdsspil

I dette samarbejdsspil er det vigtigt at være hurtig! Spillerne skal sammen skynde sig ud af det forbandede tempel, før tiden er gået. Hver spiller har 5 terninger og må slå lige så tosset de vil, uden at vente på de andre. Når terningerne kombineres, kan de åbne for nye rum, flytte spillerbrikken eller andre ting. Men slå man en sort maske, er terningen låst til man slår en guldmaske – og får man 5 sort, kan man ikke slå! En af medspillerne skal derfor over i rummet og slå en guldmaske, for at låse terningerne op igen. 

Spillerne har 10 minutter til at komme ud. Med spillet kommer en cd, med et soundtrack, der virkelig sætter stemningen, samtidig med det holder styr på hvor lang tid man har igen. Når bare én spiller ikke ud inden porten smækker, har alle tabt spillet.
Escape: The curse of the Tempel er et fremragende samarbejdsspil med masser af fart på.  

Just one

Afspil video

I Just One, skal en spiller gætte et ord, ved hjælp af ledetråde. De resterende spiller skal skrive en ledetråd på deres “hylde”. Det er vigtigt den ikke er for simpel men heller ikke så kryptisk, den ikke giver mening. Når alle spillere har skrevet en ledetråd, fjernes alle dubletter nemlig! Spilleren der skal gætte har ét gæt til at gætte ordet, ud fra de ledetråde der er tilbage. Gætter spilleren rigtigt, får holdet ét point. Har gætteren ikke noget bud, mistes kortet og dermed mulighed for et point. Gættes der forkert, mister man både kortet og det næste kort i bunken. Det vil sige, at man reelt mister to point. 

Ud over at spillerne skal samarbejde i Just One, bidrager spillet også til at man kommer til at kende hinanden bedre. Spillerne samarbejder om at få så mange point som muligt ud af 13 kort. Just One vandt i øvrigt den prestigefyldte “Spiel des Jahres” i 2019.

Magic Maze

Magic Maze brætspillet

Magic Maze er på mange måder indbegrebet af et samarbejdsspil. En barbar, kriger, dværg og magiker skal igennem centeret og have fat i de ting de skal bruge, inden de bliver fanget af en sikkerhedsvagt. Hver spiller har et kort, der giver dem mulighed for at flytte en brik eller udfører en handling. Det kan f.eks. være, at en spiller kan flytte brikker mod nord. Spillerne flytter og gør handlinger på samme tid, uden at snakke sammen. Man må dog godt stirre på en anden spiller (Ja, det bliver lidt creepy) eller flytte den store røde “GØR NOGET”-brik foran en spiller. Man kan vende timeglasset og få mere tid, hvis man stiller en brik på sådan et felt. Her må man også snakke (mens tiden går), men KUN til der bliver flyttet på en brik igen.

Spillet er sjovt og stressende, da man skal holde øje med alle 4 brikker samtidig med man udfører handlinger. Samarbejde og “fællestænkning” er nøglen for at få stjålet alle tingene og komme ud i tide. Når man har lært spillet kan man også introducere flere elementer, som f.eks. overvågning. 

Don't let it die

Dont let it die Tabletopia

Et lyn har sat ild i et træ, lige ved siden af en stammes lejer. Medlemmerne af stammen skal nu samarbejde om at holde ilden i live, til de har lært selv at lave ild. Spillerne tager rollen som stammemedlemmer, der hver i sær har evner. Nogle egner sig som samlere, mens andre er bedre til at jage. Spillerne skal derfor samarbejde om at holde liv i ilden, mens de også sørger for, at der er mad til stammen og at ilden bliver undersøgt. Hver spiller har energi til hver dag, hvor de kan samle bær, finde sten eller træ, tager på jagt eller høste fra marken. Tingene der samles, kan bruges til at skabe våben eller redskaber, der gør stammen mere effektiv. De kan også bruge energi på at studere ilden og derved åbne op for nye våben, redskaber eller en bygning. 

Spillet kræver god koordination mellem spillerne, da man hele tiden skal holde balancen mellem at udvikle lejeren og holde den i live. 

Gloomhaven

Gloomhaven samarbejdsspil

Af mere avancerede samarbejdsspil har vi Gloomhaven. Spillet er for 1-4 spillere og målet er at klare scenarier og missioner som hold. Her kan man møde monstre og skatte, der hjælper på den videre færd. Spillet stopper nemlig aldrig helt, så de evner og ting du har fået som karakter, følger med til næste mission. Det er også muligt at låse op for nye karakterer, med nye evner, efterhånden som man spiller. 

Gloomhaven er et massivt brætspil (med en høj pris) og har indhold til flere 100 timers underholdning. I øjeblikket er Gloomhaven det bedste spil i verden, ifølge brugerne på BoardGameGeek.

Konklusion på samarbejdsspil

Ud af de 6 samarbejdsspil herover, er der 3 vi mener du SKAL prøve at spille. 

Just One er simpelt at lære og forstår, og kan spilles på ganske kort til. Spillerne lære meget om hinanden og spillet skaber grin og debat om, hvorfor man netop valgte den ledetråd. 

Magic Maze er ligeledes ret nemt at forstå og sværhedsgraden stiger i løbet af scenarioerne. Hele familien kan forstå spillet og synes det er sjovt. 

Pandemic, klassiskeren, er også et brætspil man skal prøve. Brætspillet er lidt mere strategisk end de to andre og det er en fordel. Der er ikke to Pandemic spil der er ens og det giver spillet god genspilningsværdi.

 

Er der nogle kooperative samarbejdsspil vi har glemt? Har du nogensiden brugt et spil til teambuilding? Så vil vi gerne høre det! Smid en kommentar i feltet nedenfor!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

film semi antarvasna videos jav uncensoredaunty sex www.asianbitcheshd.com megan on top.site ganhando leitinho na cam.

baseofporn.com cute l0ngshad0w. https://www.opoptube.com
Scroll til toppen