Hint brætspil er blevet moderne klassikere. Spillene underholder alle aldre, når spillerne bliver udfordret i forskellige discipliner. Siden det originale hvide hint spil udkom i 2014, har 2 nye varianter af spillet også ramt hylderne. Læs alt om både det originale og de andre udgaver af Hint her!
Fælles for alle 3 Hint brætspil
Målet med Hint-spillene er at få flest point, ved at gætte ord fra kortene. Fælles for alle tre spil, er drejepladen i midten med kort på og hvordan kortene er udformede. Pladen har altid tre kort, som holdet kan vælge fra, når de har tur. Efter hvert kort, drejes pladen og et nyt kommer på. Ligger kortet der vælges på en af de to sidste pladser, giver de 1 ekstra point, uanset hvor mange ord der gættes. Ligger kortet på den sidste plads, SKAL holdet tage det kort og forsøge at få de bedste ud af det. Kortene har alle ét rødt ord man ikke må gætte, da det giver minuspoint, samt fem ord (tre i junior) man skal gætte for at få point. Når tiden er gået, må modstanderholdet forsøge at gætte på et ugættet ord, og dermed score ét point. Holdet der først når pladen rundt, vinder spillet og æren!
Det originale hvide Hint spil
Det originale hvide Hint er et selskabsspil der underholder hele forsamlingen. To hold dyster mod hinanden i følgende discipliner:
- Tale – Brug alle andre ord end dem på kortet
- Mime – Uden lyd!
- Tegne – Uden at skrive bogstaver og tal
- Nynne – Sange uden tekster
Kortet har fem ord man skal gætte. De klassiske kategorier giver med garanti grin og smil på læben.
Til det originale Hint er det muligt at skabe sine egne kort og printe dem ud. Det kan gøres på den officielle side. Du kan læse lidt mere om det originale hint spil her.
Spillet kan købes i de fleste boghandlere og supermarkeder efterhånden. Vi har udvalgt de to billigste steder vi kunne finde.
Hint Rød brætspil
Det røde brætspil er efterfølgeren til den hvide udgave og er lidt mere abstrakt. To af kategorierne er skiftet ud så man ikke længere skal tegne og nynne. De nye kategorier er:
- Figurer
- Lyde
- Tale
- Mime
Figurerne skal dannes med små træbrikker brikker. I Lyde-kategorien skal man f.eks. sige som køretøjer.
Det røde Hint blev årets voksenspil 2019.
Til det rød spil er det ligeledes muligt at skabe sine egne kort og printe dem ud. Det kan gøres på den her.
Vi har igen udvalgt de to billigste steder at købe brætspillet på nettet.
Hint Junior brætspillet
Den tredje udgave er “Junior”. Spillet er her tilpasset, så det er mere børnevenligt. Kortene har kun 3 ord der skal gættes. Der er også en ny kategori, så disciplinerne er således:
- Tegne
- Mime
- Lyde
- Tale
- Hintmoji
Dermed har Hint Junior fem kategorier. I den nye kategori, Hintmoji, skal man med en pil pege på emojis på et kort, for at forklarer ordet.
Junior-versionen er ikke kun for børn og voksne kan sagtens spille med. Kortenes sværhedsgrad varierer, og nogle kort vil et barn have nemt ved, men voksne svært ved (f.eks. kategorien “Youtubere”). Spillet kan også købes i diverse boghandlere. Vi har her udvalgt to steder.
Konklusion
Den primære forskel på de forskellige Hint-spil er altså udfordringerne spillerne får. I det røde er der to nye udfordirnger og juniorudgaven giver hele fem kategorier, hvoraf en er helt ny.
Men hvilket Hint er bedst og sjovest?
Vi mener bestemt at det første Hint er det bedste. Det skyldes primært at alle kender til det og at udfordringerne er lige til at gå til, uden at være alt for abstrakt. Sværhedsgraden er heller ikke for høj, som den f.eks. kan være i det røde spil, når man skal lave lyde eller figurer.
Hvilket af de tre spil synes du er sjovest? Giv os din mening i kommentarfeltet!